praktijk in Eeklo
praktijk te Eeklo

Onze logopediepraktijk bestaat sinds 1995 en groeide uit tot een groepspraktijk met 4 enthousiaste logopedisten. We bieden therapieën aan in de regio Eeklo/Lembeke/Bassevelde/Watervliet. Sinds 2015 voeren we ook behandelingen uit in de regio Stekene. We geven behandelingen in de praktijk en op school. 

Ontdek hier wie we zijn.

 

In 2017 gaven we onze praktijk een nieuwe naam nl. “logopediepraktijk Stimulans”. Deze naam verwijst naar wat we in ons beroep doen. We stimuleren de taal-, spraak-, en leerontwikkeling bij kinderen die hierin vastlopen. We  bieden zorg op maat en steunen daarbij op jarenlange ervaring.

Bij ons staat de patiënt centraal in de therapie. Communicatie- en taalstoornissen hebben immers een negatieve invloed op de sociale en emotionele ontwikkeling van de mens. We luisteren naar de patiënt en zoeken samen met hen en de mensen die hen omringen naar mogelijke oplossingen voor struikelblokken. Elke patiënt is uniek en wordt op die manier behandeld.  We streven ernaar dat de patiënt een goed gevoel heeft in onze begeleiding. De behandeling met kinderen wordt steeds heel speels aangepakt.

praktijk Stekene
praktijk te Stekene

Onze behandelingen zijn kwalitatief hoogstaand aangezien we ernaar streven om voortdurend bijscholingen te volgen.

Samenwerking met andere hulpverleners is voor ons erg belangrijk. Wanneer de patiënt ook een medische, tandheelkundige, psychologische of andere behandeling volgt, moeten de behandelingen op elkaar kunnen afgestemd worden. We vergeten ook het contact met de school niet. In een overleg met de school wordt steeds gezocht op welke manier het kind “gelukkig” kan blijven in de klas. Enkel in zo’n klimaat kan een kind “bijleren”.

Onze troeven:

  • onze behandelingen steunen op jarenlange ervaring
  • we werken in team
  • er zijn specialisaties op verschillende domeinen door bijscholingen
  • we onderhouden goede contacten met arts, juf, school, CLB , psycholoog enz.
  • wij zijn lid van de VVL
Ontdek hier wie we zijn.